gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

24 Ekim 2008 Cuma

ÇİPURA

ÖZELLİKLERİ: Ege,Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde yetişir. Elips biçiminde, yassı vücutlu, karnı beyaz, sırtı koyu gridir. Büyüklükleri 20-40 cm dir. Önerilen pişirme şekilleri, ızgara, buğulama, fırında.

Çipuraları güzelce yıkıyorsunuz, zaten aldığınız markette iyice temizliyorlar, başıyla servis yapmaktan pek hoşlanmadığım için, öncelikle başını kesiyorum, bize sadece yıkamak kalıyor, Baharat olarak tuz, karabiber, bir tutam kekik, bir tutam zencefil döküp, yanmaz tavada çok az sıvı yağla ağır ateşte pişirdim, tabii servis yaparkende asla soframda ki olmazsa olmazım olan marul salatamla beraber, biraz da turşu, afiyetle yedik...

KIRMIZI BİBER: buğulama ve haşlamalarla
KEKİK: tüm deniz ürünleriyle
TARHUN: fırın ve soslu balıklarla
BİBERİYE: tadı yavan olan balıkların, fırın ve kavurmalarıyla
NANE: ızgara ve jumbo karides tavayla
KERAVİYE: buğulama, haşlama,
ZENCEFİL: şark usulü bütün balık yemekleriyle, kavurmalarla, midyeyle
KÖRİ: uzakdoğu balık yemekleriyle, zencefille beraber
MUSKAT: yengeç ve istakozlarla
FESLEĞEN: yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünleriyle
DEFNE YAPRAĞI: buğulama ve balık şişle
KARABİBER: tüm balık ve deniz ürünü yemeklerle

1 yorum:

Adsız dedi ki...

blogumu ziyaret emissiniz :)tsk ederim herzaman beklerim insallah...
balik konusunda bilgim cok yoktur ama yemesini severim...tarif ve bilgiler icin tsk ederim...

Allaha emanetsiniz...iyi haftalar dilerim...


www.mutfakkapisi.blogcu.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...