gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

4 Eylül 2008 Perşembe


=========================
1.5 su bardağı irmik
2 çay bardağından biraz az sıvı yağ
ceviz

şerbeti için:
============
1 su bardağı su
1 su bardığı süt
1 su bardağı şeker

yapılışı:
=========
tencereye yağ koyulur,irmik ilave edilir.Hafif ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Ceviz ilave edilip bir iki kere daha karıştırılır,

su, süt, şeker başka bir kapta karıştırılıp şeker eriyince irmiğe ilave edilir. Kapağı kapatılıp suyu hafif ateşte çektirilir.

15-20 dakika bekledikten sonra karıştırılıp,demlenmesi beklenir ve cevizlerle süslenip ikram edilir. AFİYET OLSUN

3 yorum:

ceyt dedi ki...

merhaba canım, ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.çok hoş bir blog hazırlamışsın.ellerine sağlık.her zaman beklerim.
sevgiler...

nihan dedi ki...

merhaba arkadaşım ellerine sağlık.çok nefis görünüyor.irmikle yapılan tatlıları çok severim.seni bu arada seni sobeledim.sorular blogumda görebilirsin

Admin dedi ki...

Sevgili Esra cok hos seyler paylasmisin, bu aralar canim irmik helvasi istiyordu, ne guzel burada gordum tarifi, uzun zamandir pisirmedigim icin unutmustum olculeri.
Sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...