yaz sıcaklarının yaklaştığı şu günlerde hem C vitamini alıp,hem lezzetli bir serinlik yaşamak isteyenler için çok hoş bir tarif olduğunu düşünüyorum,afiyet olsun
malzemeler
2 limon
3 su bardağı süt
2 paket kremşanti
2 kaşık hindistan cevizi
2 kaşık bal
10 adet petitbör büskivi
2 kaşık hindistan cevizi
2 kaşık bal
10 adet petitbör büskivi
bir tutam taze nane yaprağı
yapılışı
karıştırma kabına kremşanti ve sütü koyup mikserle köpürene kadar çırpın,içine ince ince doğranmış taze nane yaprakları,iri parçalanmış büskivi,limon kabuğu rendesini ilave edip tahta kaşıkla karıştırın,kalıbınıza koyup 5-6 saat dondurucuda bekletin.
Dondurucudan çıkardıktan sonra ters çevirip (altını suya tutarsanız daha kolay oluyor)kalıptan çıkartın,kabuğunu rendelemiş olduğunuz limonları dilimleyip istediğiniz şekilde süslemede kullanın,öneri olarak minik minik doğrayıp balla karıştırıp ,hindistan cevizide ilave edip üzerine koyabilirsiniz.
(tarif :Oktay Usta'nın mutfağından)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder