gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

14 Aralık 2007 Cuma

MALZEMELER
125 gr margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
3 yumurta sarısı
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı bal
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağından biraz az un
üzeri için
2 yumurta akı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
fırınınızı 170 derecede ısıtıp tepsiyi yağlayın,un ve margarini biraz yoğurun.pütürlü bir karışım elde edeceksiniz.pudra şekeri,yumurta sarıları,süt,bal ve kabartma tozunu yağlı unlu karışıma ilave edin.elinize yapışmayacak şekle gelene kadar iyice yoğurun. yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın,bir kaseye yumurta aklarını,başka bir kaseyede cevizi koyun,hamuru önce yumurtaya sonra cevize batırın,yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıkla sıralayın. 30-35 dakika ısıttığınız fırında pişirin.afiyet olsun
fotoğraf ve tarif "sana mutfağı"ndan alıntıdır

3 yorum:

yamalı bohca dedi ki...

Sevgili Esra
Bloğun hayırlı olsun aramıza hoş geldin Münevimin yeğeni olduğun içinde çok şanlısın.
Sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

Esracım ellerine sağlık ballı cevizli Mımmmm harika olmuştur bence sizlere afiyet olsun.
Bu arada babanın ellerine sağlık anahtarlık pek güzel omuş iyi pazarlar dilerim bayy öptüm..

pastacı cafe dedi ki...

ellerine sağlık esra ballı ve cevizli iyi bir ikli olmuş gözüküyor doğrusu görüntüde süperr:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...