gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

24 Kasım 2007 Cumartesi






6 kişilik

4 su bardağı un
300 gr margarin
1 su bardağı pudraşekeri
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 pk vanilya
kreması
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım su bardağı un
yarım su bardağı tozşeker
4.5 çorba kaşığı margarin
yarım çay kaşığı vanilya
üzeri için hindistan cevizi , antep fıstığı


margarin ve pudraşekerini iyice yoğurun,diğer malzemeleride ekleyin,yoğurmaya devam edin,hamurun üzerini nemli bezle örtüp 10 dk dinlendirin.merdane ile yarım cm açın, çay bardağı ile hamurdan kalıplar kesin(1)bunların yarısında ortasını küçük bir yuvarlakla çıkarın. yağlanmış tepsiye dizip 180 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.

kremayı hazırlamak için süt ,yumurta ,un ,toz şeker çırpılır,muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir.ılıyınca margarin ilave edilir.fırından çıkan kurabiyelerin deliksiz olanlarına kremayı sürün,(2) delikli kurabiyeleri üzerine kapatın,ortasına antep fıstığı koyup, yanlarını hindistan cevizine bulayın.afiyet olsun

fotoğraf ve tarif sabah gzt. sofra özel ekinden alıntıdır.

1 yorum:

Ayten dedi ki...

Esra'cığım merhaba.Ziyaretine teşekür ederim.Senin de sayfan güzel.Bu aralar yoğundum,arkadaşlara pek gidemedim.Ama hepsi kalbimdeler.Eşinin sitesini de ziyaret edeceğim.Hoşcakal...Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...