gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

22 Kasım 2007 Perşembe

PATATESLİ TEPSİ KÖFTESİ

myspace layout codes

myspace layout


5 kişilik

köfte için malzemeler

750 gr kıyma

2 dilim bayat ekmek

1 yumurta sarısı

1 orta boy soğan

maydonoz, tuz, karabiber, kimyon

diğer malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet patates
2 domates
4 biber

hazırlanışı
kıyma,rendelenmiş soğan,yumurta sarısı,maydonoz,tuz,biber bir kabta yoğrulup, şekil verilir.
patatesler yarım cm kalınlığında yuvarlak şekilde doğranıp sıvı yağda kızartılır.
köftelerde aynı yağda kızartılır
kızartılan patates köfteler fırın tepsisine şekildeki gibi yerleştirilir,domates ve biberle süslenir,üzerine 1kaşık sıvı yağla domates suyu karıştırılıp dökülür.175 derecede 20-25 dakika pişirilir. afiyet olsun
(hürriyet gazetesinin yemek kartlarından meşhur konyalı mutfağından et yemekleri nden alıntıdır)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...