5 kişilik
köfte için malzemeler
750 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
maydonoz, tuz, karabiber, kimyon
diğer malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet patates
2 domates
4 biber
hazırlanışı
kıyma,rendelenmiş soğan,yumurta sarısı,maydonoz,tuz,biber bir kabta yoğrulup, şekil verilir.
patatesler yarım cm kalınlığında yuvarlak şekilde doğranıp sıvı yağda kızartılır.
köftelerde aynı yağda kızartılır
kızartılan patates köfteler fırın tepsisine şekildeki gibi yerleştirilir,domates ve biberle süslenir,üzerine 1kaşık sıvı yağla domates suyu karıştırılıp dökülür.175 derecede 20-25 dakika pişirilir. afiyet olsun
(hürriyet gazetesinin yemek kartlarından meşhur konyalı mutfağından et yemekleri nden alıntıdır)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder