gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

22 Kasım 2007 Perşembe

MEYVELİ TARTÖLETLER


6 adet

tart hamuru için

>> 5 çorba kaşığı un

>> 75 gr margarin

>> 1 çorba kaşığı pudraşekeri

>> 1 yumurta

>> kabartma tozu

>> vanilya ve bir tutam tuz

kreması için
>> 1 çorba kaşığı un
>> 2 corba kaşığı toz şeker
>> 1 su bardağı süt
>> 1 yumurta sarısı
>> 1 corba kaşığı margarin ve vanilya

üzeri için: 1 er adet muz, kivi, kayısı
1 limon suyu
2 çorba kaşığı pudraşekeri


hamur malzemeleri karıştırılarak yoğrulur 15 dk dinlendirilip tart kalıbına yerleştirilir, ortasının kabarmaması için ortalarına çatal batırın. önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar 20 dakika pişirin,
bir tencereye krema malzemelerinden un, toz şeker,süt ve yumurtayı çırpın,kaynayana kadar pişirin indirmeden önce vanilya ve yağını katıp karıştırın,
mevsim meyvelerini limon suyunu ve pudra şekerini karıştırın.
tartlar soğuduktan sonra ,kalıptan çıkarın, kremayı üzerlerine dökün,hazırlanan meyveleri de üzerine süsledikten sonra arzuya göre çikolatalı sos ta gezdirebilirsiniz. afiyet olsun.
fotoğraf ve tarif "sabah gazetesinin" "sofra özel" dergisinden alıntıdır.

Hiç yorum yok:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...