yarım kg koyun kıyma sosu için:yarım su bardağı un
1 yumurta1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
7 yemek kaşığı tereyağ
yapılışı:
kıyma,rendelenmiş soğan,pirinç,tuz,karabiber karıştırılarak yoğrulur. yoğrulan etten ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. tencereye 3-4 su bardağı su konulur kaynayınca etler içine atılarak haşlanır. haşlanan etler yumurta ve unla yapılan karışıma batırılarak tereyağda kızartılır.soğan ve maydonozla servis yapılır. afiyet olsun
fotoğraf ve tarif Konya life dergisinden alıntıdır.
1 yorum:
Esracım blogun çok güzelleşmiş.ellerine sağlık.Hele çullamaya bayıldım.ilk fırsatta deneyeceğim.özlemle seni Sena mı öptüm...sevgiler selamlar...
Munevce ye bak
Yorum Gönder