gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

22 Kasım 2007 Perşembe

KAYMAKLI KAYISI TATLISI


4 kişilik
malzemeler: 250 gr çekirdeksiz kuru kayısı
1 su bardağı şeker
yarım kahve fıncanı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
6 bardak ılık su
125 gr kaymak
hazırlanışı: kayısılar 6 bardak ılık suyun içinde bekletilerek şişmeleri sağlanır,süzülen kayısılar tencereye alınır üzerine şeker,yarım kahve fincanı su ve limon suyu ilave edilip orta ısıda şeker şurup kıvamına gelene dek yaklaşık yarım saat pişirilir.
pişen kayısılar servis tabağına alınır soğuması beklenir, soğuyan kayısıların bir tarafı kesilerek içine kaymak yerleştirilir, kalan şurup üzerine dökülüp servis yapılır. afiyet olsun
(tarif ve fotoğraf hürriyetin "ramazan lezzeti" adlı dergiden Sevim Gökyıldız a aittir)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...