gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

23 Kasım 2007 Cuma


beyaz hamur malzemeleri

125 gr yağ

2 su bardağı un

1.5 su bardağından biraz az pudra şekeri

yarım paket vanilya

1 yumurta akı





kahverengi hamur malzemesi

125 gr yağ

2 su bardağı un

1.5 su bardağından az pudra şekeri

yarım paket vanilya

1 yumurta akı

2 tepeleme yemek kaşığı kakao



yapılışı

1. hamurun yapılışı

unu eleyerek ortasını açın,içine sanayağını,yumurta akını,vanilya ve pudra şekerini ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin,hamuru 2 parçaya ayırın,yaklaşık 2 karış rulo haline getirip, streç filme sarın.

2. hamurun yapılışı

yukarıdakinin aynı şekilde içine kakaoyuda ilave edip yumuşak bir hamur elde edin, streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.



fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp fırın tepsisini yağlayın, buzdolabından çıkardığınız hamurları merdane ile iki karış boyunca yarım parmak kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. kahverengi rulo hamurun birini dar kenarına koyduktan sonra yuvarlayarak rulo yapın.ortası kahve kenarları beyaz bir rulo elde edin.derin dondurucuda 15 dakika bekletin. çıkardıktan sonra 1 parmak kalınlığında dilimleyin ve tepsiye 3 parmak aralıklarla dizin. çok hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dk pişirin. soğuduktan sonra servis yapın.afiyet olsun
fotoğraf ve tarif SANA MUTFAĞINDAN kek ve kurabiye tarifleri dergisine aittir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...