gündem

Bumerang - Yazarkafe

...

...

22 Kasım 2007 Perşembe

ELMA TATLISI


8 kişilik
>> 8 elma
>> 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
>> yarım su bardağı su
üzeri için,
>> 3 yumurta
>> 2 çorba kaşığı un
>> 1 su bardağı toz şeker
>> 1 paket vanilya
süslemek için: antep fıstığı, nar taneleri, nane yaprağı
yapılışı:
elmaların kabukları soyulup çekirdek kısmı çıkartılır, tencereye dizilir, üzerine şeker ve su ilave edilip suyunu çekene kadar pişirilir. pişen elmalar servis tabağına alınır.
ayrı bir tencerede süt ,yumurta, un ve şeker kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirilir, ocaktan indirmeden önce vanilya katılıp karıştırılır. sıcakken elmaların üzerine gezdirilir, soğuyunca süslemesi yapılır. afiyet olsun.
fotoğraf ve tarif "sabah" gazetesinin "sofra özel "dergisinden alıntıdır

Hiç yorum yok:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...